گروه مهندسی کامپیوتر
آشنایی با گروه مهندسی کامپیوتر
سال تأسیس: 1384
تعداد دانشجویان در حال تحصیل کارشناسی: 200 نفر
تعداد دانشجویان در حال تحصیل کارشناسی ارشد: 8 نفر
تعداد فارغ التحصیلان کارشناسی: 206 نفر
رشته های تحصیلی:
1- کارشناسی مهندسی کامپیوتر از سال 1384
۲- کارشناسی ارشد مهندسی کامپیوتر- نرم افزار از سال 1397
معرفی گروه مهندسی کامپیوتر
گروه مهندسی کامپیوتر از بدو تأسیس دانشگاه بجنورد در سال 1384 با پذیرش دانشجو در مقطع کاردانی کامپیوتر شروع به فعالیت کرده و از سال 1387 با پذیرش دانشجو در مقطع مهندسی کامپیوتر گرایش نرم افزار تا به امروز به فعالیت خود ادامه داده و سه دوره در مقطع کاردانی و 5 دوره در مقطع کارشناسی دانشجوی فارغ التحصیل تحویل جامعه فناوری اطلاعات کشور نموده است. از سال 1397 گروه مهندسی کامپیوتر اقدام به جذب دانشجوی کارشناسی ارشد در گرایش نرمافزار نموده است. گروه آموزشی مهندسی کامپیوتر این دانشگاه متشکل از 7 عضو هیئت علمی است که در حال حاضر تعدادی از اعضای هیئت علمی گروه مأمور به تحصیل هستند.
مدیر گروه: دکتر آزاده سلطانی رشته: مهندسی کامپیوتر مرتبه هیئت علمی: استادیار پایه 1 ایمیل: | |
تماس با گروه
محل دفتر گروه | تلفن | ایمیل مدیر گروه |
ساختمان علوم انسانی ۱ طبقه همکف اتاق 214 | ۰۵۸۳۲۲۰۱۰۰۰
|
|
دانلودها
مهم ترین قوانین آموزشی دوره کارشناسی
آیین نامه دوره کارشناسی دانشگاه بجنورد
آیین نامه های آموزشی دانشگاه بجنورد
--------------------------------------------------------------------------
مدیران گروه
1397 تا کنون: دکتر وحید کیانی
1393 تا 1397: مهندس علی اصغر یاری فرد
1391 تا 1393: مهندس الهام حاجیان
1389 تا 1391: مهندس رابعه روانی فرد
1384 تا 1389: دکتر مهران گرمه
اعضای هیئت علمی
در حال حاضر گروه مهندسی کامپیوتر شامل اساتید هیئت علمی زیر است:
دکتر مهران گرمه با درجه استادیار - عضو هیئت علمی فعال
دکتر آزاده سلطانی با درجه استادیار - عضو هیئت علمی فعال
دکتر حمید فدیشهای با درجه استادیار - عضو هیئت علمی فعال
دکتر وحید کیانی با درجه استادیار - عضو هیئت علمی فعال
مهندس علی اصغر یاری فرد - مأمور به تحصیل
مهندس رابعه روانی فرد - مأمور به تحصیل
مهندس الهام حاجیان - مأمور به تحصیل
آزمایشگاههای آموزشی
در حال حاضر گروه مهندسی کامپیوتر از فضاهای آموزشی زیر برای ارائه دروس عملی مهندسی کامپیوتر استفاده میکند:
الف- آزمایشگاه سیستم عامل
ب- آزمایشگاه شبکههای کامپیوتری
ج- سایت آموزشی ساختمان فنی 2
آزمایشگاه آپا
مرکز تخصصی آپا دانشگاه بجنورد در ابتدای تابستان ۹۵ تاسیس و به دست وزیر محترم ارتباطات و فناوری اطلاعات به عنوان نماینده دولت در هفته دولت ( ابتدای شهریور ۹۵) به سرپرستی دکتر مهران گرمه عضو هیئت علمی گروه مهندسی کامپیوتر دانشگاه بجنورد افتتاح گردید. با همکاری صمیمانه دانشگاه و سازمان فناوری اطلاعات، تجهیز مرکز به سرعت انجام گرفت و از میان دانشجویان، اعضای هیات علمی، فارغالتحصیلان و سایر افراد توانمند، بدنه فنی مرکز ایجاد گردید.
مرکز آپا دانشگاه بجنورد دقیقا و منحصرا در زمینههای آگاهیرسانی، پشتیبانی و امداد برای حوادث امنیتی سایبری فعالیت میکند. این مرکز از ابتدای زمستان ۹۵ به طور تخصصی وارد عرصه پژوهش ملی در زمینه حملات باجافزاری و راه های امداد و مقابله شد. با رخداد حملات باجافزاری اخیر، این پژوهشها نمود و کاربرد ملی پیدا کرد و سبب شناخته شدن این آزمایشگاه در سطح ملی گردید.
اعضای انجمن علمی
انجمن علمی گروه مهندسی کامپیوتر با هدف حمایت از برنامههای علمی، آموزشی، و فرهنگی دانشجویان گروه مهندسی کامپیوتر ایجاد شده است. این انجمن تاکنون برگزار کننده برنامههای مختلفی از جمله مراسم معارفه دانشجویان ورودی جدید، مسابقات برنامهنویسی دانشجویی دانشگاه بجنورد (UBCOMP)، نشستهای علمی، دورههای آموزشی مهارتی، و سایر برنامههای فرهنگی بوده است. در حال حاضر انجمن علمی سال 97 گروه مهندسی کامپیوتر شامل دانشجویان زیر است. دانشجویان گروه میتوانند در مورد انجام فعالیتهای فوق برنامه علمی و فرهنگی با دبیر انجمن علمی مذاکره نمایند.
| | | | | | |
فاطمه دیلم ورودی 94 دبیر انجمن | مهرداد حسن زاده ورودی 94 | علیرضا نوری شیرازی ورودی 94 | سجاد فیروزه ورودی 94 | مهدی آزادوار ورودی 94 | علیرضا قربانی ورودی 95 | محمد صانعی ورودی 96 |
آشنایی با رشته مهندسی کامپیوتر
رشته مهندسی کامپیوتر ترکیبی از علوم کامپیوتر و مهندسی برق است که با طراحی و کاربرد سیستمهای کامپیوتری سختافزاری و نرمافزاری سر و کار دارد. هدف مهندسی کامپیوتر ترکیب سختافزارها با نرمافزارهای مناسب است تا نیازهای علمی، فن آوری، و مدیریتی صنایع و سازمانها را در جامعه برطرف سازد. مهندسین این رشته از کامپیوترها برای حل مسائل جامعه استفاده میکنند. در رشته مهندسی کامپیوتر دانشجویان مهارتهای لازم برای طراحی و تولید نرمافزارهای کاربردی، تولید وبسایتها، تولید برنامه برای گوشیهای موبایل، انتخاب سختافزار مناسب در کاربردهای مختلف، ایجاد شبکههای کامپیوتری، تضمین امنیت شبکهها و نرمافزارها، ایجاد سیستمهای هوشمند، و اتوماسیون فرآیندهای اداری و صنعتی را خواهند آموخت.
فارغ التحصیلان رشته مهندسی کامپیوتر میتوانند در بخش فناوری اطلاعات سازمانهای اداری، بانکها و سازمانهای مالی، صنایع دفاعی، صنعت حمل و نقل، صنایع تولیدی، بخشهای آموزشی، و سازمانهای خدمات درمانی مشغول بکار شوند، تا از سیستمهای کامپیوتری برای حل مسائل این سازمانها و صنایع استفاده کنند. همچنین مهندسین کامپیوتر میتوانند در تیمهای کارآفرینی نیز شرکت نموده و استارت آپهای تجاری مبتنی بر فناوری اطلاعات را بوجود آورند. امروزه مهندسی کامپیوتر به مباحث جدیدی از جمله امنیت کامپیوتری، امنیت دنیای مجازی، شبکههای کامپیوتری، سیستمهای نهفته، و هوش مصنوعی نیز گسترش یافته است.
در برنامه درسی فعلی رشته مهندسی کامپیوتر ابتدا مبانی علمی ریاضی و فیزیک، ریاضیات گسسته، و مبانی برنامهنویسی به دانشجو ارائه میشود تا دانشجو اطلاعات پایه برای فراگیری دروس بعدی را کسب نماید. سپس دانشجو دروسی در زمینههای برنامهنویسی در سطوح پیشرفتهتر، نحوه ذخیره و نمایش دادهها در کامپیوتر، نحوه استفاده از الگوریتمها برای حل مسئله، ساختار سختافزاری کامپیوترها و مدارات الکترونیکی، پردازش سیگنال، و مبانی برق میگذراند. در دو سال انتهایی دوره چهار ساله مهندسی کامپیوتر، دانشجویان عموما دروس تخصصی مهندسی کامپیوتر را فرا خواهند گرفت که ایشان را با بحثهای پیشرفته و مدرن رشته مهندسی کامپیوتر مانند شبکههای کامپیوتری، طراحی و پیادهسازی پایگاههای داده، طراحی سیستمهای سختافزاری دیجیتال، تولید برنامههای موبایل و وبسایتها، تولید سیستمهای کامپیوتری هوشمند، ایجاد موتورهای جستجو و ... آشنا میسازد.
آشنایی با گرایشهای کارشناسی ارشد رشته مهندسی کامپیوتر
فارغ التحصیلان کارشناسی مهندسی کامپیوتر میتوانند مستقیما وارد بازار کار شده و در صنایع و سازمانها مشغول به کار شوند یا حتی اقدام به کارآفرینی و ایجاد شرکتهای استارت آپی مبتنی بر فناوری اطلاعات نمایند. عده ای از فارغ التحصیلان این رشته نیز تحصیلات خود را در سطوح کارشناسی ارشد ادامه میدهند تا تخصص بیشتری را در یک زمینه خاص کسب نمایند. از جمله رشتههای کارشناسی ارشد که فارغ التحصیلان کارشناسی کامپیوتر میتوانند تحصیلات خود را در آنها ادامه دهند میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
الف- کارشناسی ارشد نرمافزار: این گرایش شامل دروس پیشرفته در مورد سختافزار، نرمافزار و شبکههای کامپیوتری است که تاکید آن بیشتر بر جنبههای نرمافزاری است. در گرایش نرمافزار در مقطع کارشناسی ارشد کامپیوتر دانشجویان با سیستمهای عامل پیشرفته، بانکهای اطلاعاتی، برنامهنویسی پیشرفته و تحت وب، الگوریتمهای پردازش موازی و ... آشنا میشوند.
ب- کارشناسی ارشد معماری کامپیوتر: این گرایش نیز شامل دروس پیشرفته در مورد سختافزار، نرمافزار و شبکههای کامپیوتری است اما تاکید آن بیشتر بر جنبههای سختافزاری و ترکیب کامپیوترها با سیستمهای الکترونیکی است. دانشجویان رشته معماری کامپیوتر در آزمایشگاه های رایانش ابری، شبکه، شبکههای میان تراشهای، اینترنت اشیا، سیستمهای نهفته و طراحی تراشه زیر نظر اساتید راهنما به تحقیق و مطالعه می پردازند.
ج- کارشناسی ارشد هوش مصنوعی: این گرایش بر تولید سیستمهای کامپیوتری هوشمند تاکید دارد که توانایی یادگیری و بهبود اتوماتیک عملکرد خود را در طول زمان خواهند داشت. در این گرایش الگوریتمهای متعددی مورد مطالعه قرار میگیرند که به کامپیوترها توانایی تقلید رفتارهای هوشمندانه انسانها و انجام اتوماتیک کارها را میدهند. ایجاد قابلیت های تحلیل اطلاعات، استدلال، یادگیری و رفتار هوشمندانه، حس بینایی، درک و تولید زبان و گفتار در کامپیوترها از اهداف این رشته میباشد.
د- کارشناسی ارشد الگوریتم و محاسبات: گرایش الگوریتم و محاسبات، گرایشی جدید است و داوطلبان را با الگوریتمهای توزیعی، الگوریتمهای محاسباتی، و محاسبات توزیع شده آشنا میکند. در این گرایش مباحث الگوریتم بسیار گستردهتر و کاربردیتر مورد بررسی قرار میگیرد.
ه- کارشناسی ارشد شبکههای کامپیوتری: این گرایش بر طراحی و پیادهسازی شبکههای کامپیوتری و تأمین امنیت آنها تأکید دارد. دانشجویان رشته ارشد شبکههای کامپیوتری در طول تحصیل به مطالعه و شناخت انواع معماریهای رایج در شبکههای کامپیوتری، سیستم های توزیع شده، ارزیابی کارایی شبکههای کامپیوتری، طراحی ساز و کارهای برگرفته از طبیعت برای مدیریت شبکه و... میپردازند. هدف از دوره کارشناسی ارشد شبکههای کامپیوتری پرورش مهندسینی است که بتوانند به طراحی، پیکربندی و پیادهسازی شبکههای کامپیوتری پیشرفته و برنامه نویسی تحت شبکه بپردازند و با مهندسان گرایشهای دیگر مثل تجارت الکترونیک در زمینه بسترسازی برای فعالیتهایشان، همکاری کنند.
و- کارشناسی ارشد رایانش امن: گرایش رایانش امن را گرایش امنیت اطلاعات نیز مینامند. هدف از امنیت اطلاعات این است که ذخیره، تبدیل، پردازش، انتقال و بازیابی اطلاعات به شکلی مطمئن و امن انجام پذیرد و از انجام فعالیتهای غیر مجاز ممانعت به عمل آید. در گرایش رایانش امن، ابعاد کلی تامین امنیت برای سیستمهای پردازش اطلاعات، امنیت سیستمهای نرمافزاری، و امنیت شبکههای کامپیوتری مطالعه و بررسی میگردد.
ز- کارشناسی ارشد بیوانفورماتیک: گرایش بیوانفورماتیک یک گرایش جدید است که بر تولید سیستمهای کامپیوتری و الگوریتمهای کامپیوتری مناسب برای محاسبات زیستی تأکید دارد. از جمله کاربردهای این رشته میتوان به تحقیقات علمی در زمینههای علم ژنتیک، داروسازی، صنایع غذایی، کشاورزی، فن آوری زیستی، و بهداشت اشاره کرد.
ژ- کارشناسی ارشد فناوری اطلاعات: این رشته بر تولید سیستمهای کامپیوتری اطلاعاتی برای پشتیبانی از شرکتهای تجاری و صنعتی، و سازمانها تاکید دارد. مهمترین توانمندی دانشآموختگان این رشته، استفاده صحیح و بهرهبرداری به موقع از اطلاعات است. کارشناسی ارشد فناوری اطلاعات خود شامل گرایشهای مختلفی از جمله تجارت الکترونیک، سیستمهای تکنولوژی اطلاعات، مدیریت سیستمهای اطلاعاتی، شبکه، و معماری سازمانی است.